Loading...
Skip to Content

Over Edith shape

Ik ben

Een mens net als jij
Ja, ik lijk op je

Daarom kunnen we ook zo goed samen
We snappen elkaar
Ik heb mijn levensverhaal
met eigen builen en butsen
een strategie om te overleven
net als jij

Niet zo goed
Voor een stellige mening moet je me niet bellen
Ik ben er een van vele tinten
En ik vind ook niet dat ik meer weet dan jij
Zeker niet over jouw leven

Maar,
Ik kan je wel precies de weg wijzen naar jezelf
Door m’n zintuigen in te zetten als we met elkaar werken
Eerlijk te zijn in ons contact
over wat ik zie,
hoor en voel
en wat niet
En wat dát dan zegt

Zo leer jij jezelf opnieuw kennen
Krijgt je leven weer een nieuwe kans

En weet je, ik vind dat nog leuk ook
Heel leuk

  • wat is jouw droom
  • het leven (weer) kloppend maken
edith ter hoeven
En Edith,
jijzelf?

Ruimte innemen, mezelf melden: het blijft een uitdagend avontuur. Vooral als het even schuurt. Maar ik zoek het op, en ik leer, met plezier. Ik heb vorig jaar m’n 50e groots gevierd. Het lege nest = bijna een feit. Nog 1 kind thuis (2 op kamers). En een man en 2 honden.

CV
op z'n kortst

Heden: Psycholoog, ervaringsgericht coach, ITIP’er: begeleider van groepen, teamleider, aandeelhouder. Familiebedrijf, bestuurder.

Verleden: Universitair docent VUmc Geneeskunde, Psychologie, Kindertelefoon, HEAO

itip begeleider
ITIP

Ik kende het ITIP 'van horen zeggen’. Het zou dé plek zijn om m'n vak te verdiepen. Dus daar wilde ik heen.

Maar, een school die woorden gebruikt als ziel en persoonlijkheid, en spiritualiteit ... Ik wilde er óók helemaal niet heen.

Ik ben gegaan. Natuurlijk.
Precies daar moeten we zijn toch? Buiten de comfortzone, in de stretch. Mijn opleidingen bij het ITIP opende een nieuwe wereld. Ik raakte diep geïnspireerd. Ik werd vrijer, en steeds meer mezelf. Kortom, het beviel!


Teamleider

Tot op de dag van vandaag ben ik verbonden met het Itip. Sinds 2014 werk ik als begeleider in diverse groepstrajecten en ik ben opleider in de geaccrediteerde coachopleiding 'Instrument voor hulp'.

Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor het Itip traject Zin in je Werk. Echt mooi om het een team van (co) begeleiders de kwaliteit en ontwikkeling van dit traject te waarborgen.

Van klanten

Reacties

Ik heb met de 3 gesprekken met jou meer bereikt dan met alle gesprekken die ik de laatste jaren heb gevoerd. Je bent scherp, krachtig en gevoelig. Bovendien -of misschien daardoor- kan ik het van je hebben.
Ik heb de sessies met jou als zeer prettig en heftig ervaren. Je hebt vanaf minuut 1 de vinger op de zere plek weten te leggen, dat was een belangrijke stap op weg naar herstel: het herkennen, onderkennen en erkennen van mijn problemen.
Ik vind het knap hoe je mijn lichaam wist te lezen, en wist te vertalen naar mijn dagelijks leven.

Werkwijze

Wanneer kies je beter niet voor mij?
Dat is een goede vraag. Stel je verwacht dat ik je vertel wat je wel of niet moet doen, dan val ik je tegen. Of je hoopt dat ik ‘een diagnose’ heb, ook beter niet bij mij. Of testjes doe, neen. Volgens een strak regime werken, doe ik ook niet ...
Wanneer ben ik wel een goede keuze
Ben je bereid echt aan de slag te gaan? In een spiegel te kijken? Mag ik je raken? Is het ok als ik eerlijk met je ben? Vind je het goed dat ik lichtvoetig blijf? Relativerend en nuchter. Of juist even bij de kladden grijp als je aan het muiten slaat?
Hoe weet je of het klikt tussen ons?
Dat vinden we samen uit. Al in ons eerste contact -per telefoon- krijg je daar een gevoel over. In onze eerste sessie komen we er echt achter. Ik zie het zo; het is belangrijk dat je je vertrouwt voelt. Zodat je kunt ontspannen, en met mij een stapje verder kunt gaan dan dat je doet in je eentje. Als het niet klikt, gaan we niet van start. Ik kijk dan of ik een collega heb waar je goed op je plek bent.
Zeg je ook wat je vindt? Of luister je alleen maar?
Ik zeg wat ik waarneem en ervaar in contact met jou. Daarin ben ik actief en transparant. Ik zeg niet wat je wel of niet moet doen. Oprecht, dat weet ik ook echt niet. Een mens is zo gelaagd en complex. Jij dus ook. En dan zou ik weten...?
Ben jij zo iemand die stiltes laat vallen?
Ik beken: ja, ik ben fan van vertragen. Gevoelens hebben een trager tempo dan ‘t hoofd. Dus we moeten wel vertragen. Gevoelens doen namelijk ook mee hier. En niet alleen dat: Ik begin iedere sessie met een korte aankom-oefening. Een zorgvuldige overgang maken is goud waard. Dus, ja, ik zet stilte en vertragen in zodat je jezelf kunt horen.
Gaan we steeds in het verleden wroeten?
Je komt met een vraag die gaat over je nu. Daar richten we ons op. Plat gezegd: wat wil je graag, en waar zit je vast? En ja, we kijken ook even om. Zo leren we over je geschiedenis, de overtuigingen die je hebt opgebouwd over hoe ‘leven’ gaat. Alleen dan kun je werkelijk verder.
‘Aan jezelf werken’, is ‘t soms niet een beetje egoïstisch?
Vergis je niet: goed in je eigen vel zitten dient de wereld om je heen. Stel je leert beter om te gaan met de spanningen in je werk, je grenzen te hanteren, lief te hebben, daar heeft iedereen wat aan. Denk aan veiligheidsinstructie in het vliegtuig: zorg als eerste voor je eigen zuurstof, zodát je -met lucht- goed kunt doen voor de mensen om je heen. Dus, ik zie het als een daad van liefde voor de mensen en wereld om je heen als je zorgt dat je je leven ‘zo schoon mogelijk’ leeft.
Je hebt een hekel aan de vraag ‘wat voel je nu?’ Kun je dan wel komen?
Eigenlijk vind ik alles interessant waar je iets van vindt, of het nu positief of negatief is. Je hoeft nergens aan te voldoen. Je mag jezelf zijn, in al je kleuren. Ik ben gewoon heel benieuwd naar je.

Contact shape

Weer ZIN creëren in werk en leven. Dát proces: daar kun je me voor bellen! Anytime.