Loading...
Skip to Content

Media shape

Er zijn van die onderwerpen,
ik raak er niet over uitgepraat:

Mensen bijvoorbeeld
Zoals jij en ik
Die niets liever willen
dan volop leven, werken en liefhebben
in plaats van een beetje half meedoen

  • podcast
  • interviews
  • expert artikelen
werkt het podcast
Podcast

Ik wilde mijn inspiratie delen. Alles wat ik leer over leven door mijn werk: het is goud. Zo ontstond deze podcast met gesprekken over werk, worstelen, keuzes maken en flowen. Ik heb 3 afleveringen gemaakt. M’n perfectionisme won van het plezier, helaas. Maar de 3 die er zijn: luister!

#1

Worstelen in je werk, je kunt het eindeloos doen. Blijkbaar worstelen we soms liever dan dat we stoutmoedig durven te leven. Wat is dat toch?

#2

Als je gelukkig wil worden, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt. Johan Cruyff wist het lang. Je denkt: mn hobby is voor thuis, maar dan mis je iets. Hoe kun je je hobby gebruiken om met meer flow te werken?

#3

Kiezen. Misschien wel het moeilijkste wat er is. Rick Pastoor -bestseller auteur van het boek Grip en voormalig client- durft gewaagde keuzes te maken. Wat is zijn geheim?

expert artikelen edit
In de
media

Niets zo inspirerend als een ander mens. Daarom vertel ik in de media over mijn ervaringen en de lessen die ik trek uit mijn vak.

&C

luister huiver andc

Je laten kennen of niet, wat is wijsheid?
Ik deed er m’n zegje over. Iets over behoeftes en sprietjes.

artikel lezen
Loopbaanvisie 2024

loopbaanvisie 2024 edith ter hoeven

Meegewerkt aan artikel over EMDR en Loopbaan voor Loopbaanvisie

artikel lezen
Interview
Flair

invloed broers zussen

Uit 1 nest. In de Flair verscheen een artikel over de invloed van je broers en/of zussen op wie je wordt in je leven. De journalist vroeg mij om input om dit te onderzoeken. Haar onderzoek bevestigt dat: “Broers en zussen vormen je identiteit. Als je een andere broer of zus had, zou jij een ander persoon zijn.”

artikel lezen
Interview
Flair

liegen schuld voelen

Lieg met me mee. Liegen, we doen het allemaal. En niet zonder reden. Liegen is immers zeer functioneel. Maar, het heeft ook een prijs. Ik spreek hierover door met journalist Eva Munnik. Ze schrijft een artikel over dit onderwerp na het verschijnen van het boek ...

artikel lezen
Interview
IedereenLive

(Mei 2020) ‘Het monster in de bek kijken’, precies dát blijkt behoorlijk cruciaal, om deze corona tijd door te komen. De spanning nu roept allerlei automatische gedragingen op. Om daar weer vat op te krijgen helpt het om te kijken wat er werkelijk diep van binnen in je wordt aangeraakt. Daar kwamen we op uit. Ik vond ’t echt leuk om geïnterviewd te worden door Henk Leegte voor het programma Iedereen Live. Hét houtje-touwtje televisieprogramma online om huiskamers te verbinden in corona-tijd. Een mooi voorbeeld van nieuwe creativiteit en saamhorigheid als het bestaande wegvalt. In dit interview vertel ik over reacties om me heen en hoe ik zelf om ga met wat er op ons afkomt.

Interview
weeronline.nl

Misschien herken je het wel: je bent vermoeid, prikkelbaar en soms zelfs somber… Nu de dagen korter worden, krijgen steeds meer mensen last van een herfstdip. Maar liefst 1 op de tien Nederlanders heeft er last van. En we kunnen alvast verklappen: dat is geen aanstellerij!

Het is wetenschappelijk bewezen dat de herfstdip bestaat. “Wanneer je in de hersenen kijkt van mensen, zie je in de winter daadwerkelijk minder gelukshormonen”, vertelt psycholoog Edith ter Hoeven. Dat heeft alles te maken met de hoeveelheid daglicht. Het wordt merkbaar vroeger donker en het is ook in de ochtend langer donker. Mensen die daar gevoelig voor zijn ontwikkelen klachten.


Contact shape

Ook verslaafd aan druk? Als je wil leren om in alle drukte ook jezelf te horen, terug te vinden wat jij graag wil, dan is een coachtraject goed voor jou.