Loading...
Skip to Content

Schrijfsels shape

Ik neem een stap terug om vooruit te komen

stap terug voortuit komen

Beste Tugrul Cirakoglu,

Je kiest, gooit het roer om. Je succes blijkt een hoge prijs te hebben. Ik citeer uit je laatste -definitief laatste- column:

  1. ‘succes is mooi maar dan moet je wel de energie en tijd hebben ervan te genieten’
  2. ‘Ik loop steeds achter de feiten aan, daarom minder ik vaart’

Ik heb je columns gelezen in Het Parool. Niet op de nuchtere maag, maar iets verderop in het weekend. Via jou las ik over de schrijnende levens van m’n medemens. Je doet ons als ‘schoonmaker in extreme situaties’ verslag. Petje af voor je werk, en je compassie. Ik hoor je boodschap: we moeten naar elkaar blijven omkijken.

En naast deze vaste column doe je tv programma’s, schreef je een boek en verdubbelde je omzet. Je trouwde, verhuisde en kreeg een kind. De hele rataplan die het leven je brengt als je geluk 🍀 hebt. Maar dan toch…

En weet je Tugrul, hierin ben je niet alleen. Ik spreek ze veel: Bevlogen professionals, net als jij succesvol. Officieel op hun droom-plek. Maar die zich van binnen geen raad weten::

  • met de prestatiedruk
  • de verantwoordelijkheden
  • het vastliggende carrière pad

Vergis je niet. Ze hebben met hart en ziel gekozen voor deze carriere. En nog steeds. Het vak van ondernemer, dokter, docent vinden ze prachtig. En ’t past bij hun talenten en belangstelling.

Maar, ambitie, groei en succes kent altijd een andere kant. Kan alleen voelen, steeds meer te verliezen. En ook dat verdient zorg en aandacht.

Jij kiest voor de stap terug. Je ruimt nu in je eigen leven op. Tijd creëren. Focus brengen. Terug. Wetende dat je dan pas weer vooruit kunt komen.

Zo leer je ons weer een belangrijke les. 🙏 En yes, doe het: genieten van de tijd met het grootste, belangrijkste en meest waardevolle. En haal adem.

Het ga je goed!

Edith


Contact shape

Wil je ontdekken waar jij dit ene leven aandacht aan wil geven? En hoe dat te doen?